Jolanda Pikkaart tekstschrijver freelance journaliste en schrijfster
 
Artikelen > Natuur > Vliegeren en voetballen verboden!

Vliegeren en voetballen verboden!

de Biezen snelle loop

Grenzend aan de natuurreservaten De Biezen en de Grotelse Heide ligt een bijzondere stilte- en natuurbelevingscamping: Eco-Touristfarm De Biezen.

De sfeer op de camping is gemoedelijk. Tussen de vele bomen en bijzondere planten zijn maar twintig kampeerplaatsen. Kleine kinderen knuffelen de konijnen of geven de geitjes de restanten van de vorige maaltijd. Ook al hebben de ouders de leukste ideeën voor dagjes uit, de kinderen willen Rocky de Shetlander pony borstelen, gemaaid gras opruimen of zelfs poep scheppen. En zijn ze uitgerust op de zandberg dan lopen ze weer naar boer Wim om te vragen of hij een nieuw klusje voor ze heeft.

Wim en Rina Renders (voormalig extensief gemengd bedrijf ) hebben samen een klein paradijsje geschapen in Brabant. De koffie staat altijd klaar voor nieuwe gasten en als er tijd is, dan gaat Wim met gasten en kinderen op stap. De verhalen zijn spannend en de natuurvondsten interessant en zijn tochten duren dan ook altijd langer dan gepland.

Als je in de schuilhut zit met de kwakende kikkers als toeschouwers kun je verschillende vogels bewonderen en natuurlijk de reeën die je ‘s morgens en ‘s avonds uit de vijver zien drinken. Lopend langs de rivier bij de camping kun je de ijsvogel opschrikken of de vissen van de vistrappen zien springen. De koeien en de stier in de wei blijven onverstoorbaar herkauwen. De camping staat vol met bomen en inheemse planten en de koninginnepage en de steenuil zijn vaste gasten.

naar boven

Hier kunnen kinderen heel eenvoudig en op hun eigen belevingsniveau met de natuur bezig zijn. Een fijne rustplek voor groot en klein die willen genieten van het alledaagse. Vaste bezoekers kennen het biezenvirus, als je er eenmaal geweest bent kom je steeds weer terug:
Eco-touristfarm De Biezen.


Jolanda Pikkaart

Verschenen in Natuurkind weblog over natuurlijke leefstijl en leefomgeving.

©Jolanda Pikkaart.
Deze tekst wordt uitsluitend aangeboden voor persoonlijk gebruik.